Kultura masaže – spoj povezanosti i povjerenja

by | Aug 18, 2020 | Blog

Moj blog o masaži

kultura masaže

Kultura masaže u svom izvornom i neopterećenom obliku postoji od kad postoji i ljudska potreda za dodirom i blizinom druge osobe. Neka vrsta masaže je uvijek uz nas, makar kratka ili spontana.

U ovom istraživanju s Novog Zelanda objedinjena je kultura masaže kao spoj povezanosti i povjerenja između klijenta i masera, relaksacije, užitka, eskapizma i osnaživanja koje klijenti dožive na tretmanu. Objedinjeno iskustvo je više od samih fizioloških benefita koji se događaju tokom masaže, kao što su opuštanje i smanjivanje bolova u mišićima, povećanje cirkulacije, a s njom i bolja drenaža toksina.

Švedska masaža i dalje najčešći izbor diljem svijeta

Konačna ocjena se temelji na cjelokupnom iskustvu, od prvog kontakta pri upoznavanju, preko same masaže do otpraćaja. Tako misle na Novom Zelandu. Slično mišljenje imaju i u nordijskim zemljama gdje je masaža uz saunu i termalna kuple zapravo redovan ritual.

Švedska masaža, poznata kao klasična ručna masaža je i dalje najčešći izbor diljem svijeta. Iako se Švedska masaža pripisuje Dr. Pekr Henrik Lingu, podrijetlom Šveđaninu, ipak se smatra da je Johann Georg Mezger utemeljitelj pokreta masaže (glađenje, gnječenje, trljanje, tapkanje) po kojem je prepoznatljiva. Znači li to da švedska masaža zapravo nije švedska?

Mislim da nije ni bitno, pošto kultura masaže u svom izvornom i neopterećenom obliku postoji od kad postoji i ljudska potreda za dodirom i blizinom druge osobe. Neka vrsta masaže je uvijek uz nas, makar kratka ili spontana. Za masažu uvijek ima mjesta u našim životima, bilo da si sami izmasiramo bolni dio, ili se prepustimo cjelokupnom iskustvu kulture masaže u salonu Otia.

Zadnje objave:

Wellness, wellbeing i talasoterapija

Wellness, wellbeing i talasoterapija predstavljaju zanimljive pojmove koji unaprijeđuju kvalitetu našeg svakodnenog života. Upoznajte značenje tih pojmova no i njihovu važnost za Vas!

Top 5 masaža u Otiji

Naučite nešto novo o našim masažama te izaberite najbolju za sebe u izboru top 5 masaža!