Masaža kao preventivna terapija

by | Aug 17, 2020 | Blog

Moj blog o masaži

Masaža kao preventivna terapija

Zašto se masirati? Jer se nakon masaže osjećate bolje, lakše, opuštenije, bezbrižnije, pospanije, sretnije… I imajte u vidu misao – masaža kao preventivna terapija. No da biste zaista znali, morate sami probati, zar ne?

Masaža kao preventivna terapija – tako osobno doživljavam masažu koja najbolje rezultate daje na duge staze. Možda masaža djeluje kao luksuz, bilo financijski, vremenski ili iz grižnje savjesti da bi dok se masiramo mogli pospremiti kuću, oprati auto ili pokositi travu.

Neću biti ta osoba koja će Vam reći da ste u krivu i da se morate masirati na redovnoj bazi. Vjerujem da se malo stvari u životu mora, ali da postoje putevi koji vam olakšavaju situaciju u kojoj ćete se možda naći. Primjer, masirala sam klijenticu koja je frizerka, stalni položaj podignutih ruku, dugo stajanje, godine staža koje su joj donijele iskustvo, također su donijele i određene probleme.

Anegdota o prijateljici frizerki

I svi imamo svoje, bilo sjedili u uredu za kompjutorom, radili na kasi, bili doktori ili fitness treneri, svatko ima svoje tegobe kojih s vremenom postajemo sve svjesniji.

Klijentica frizerka je jednom tjedno dolazila na polusatnu masažu leđa. Na početku je bilo bolnije, mišići su bili napeti, ali s vremenom se situacija poboljšavala. Svakim dolaskom je tkivo bilo opuštenije, ona se osjećala bolje, lakše je radila na poslu I obavljala obaveze u privatnom životu. Ja sam u međuvremenu ostala trudna, rodila svoju prekrasnu djevojčicu i u tom periodu nisam radila.

Zašto se masirati? Jer se nakon masaže osjećate bolje

Pred neko vrijeme sam se naručila kod nje na frizuru, i u priči mi je spomenula kako se nije masirala sav taj period dok mene nije bilo. Bilo joj je dobro i uspijevala je dane odraditi bez bolova ili s minimalnim osjećajem boli. Sada pomalo osjeća potrebu za masažom, ali nije došla do granice gdje je neizdrživo. To nam govori da misao masaža kao preventivna terapija ima smisla.

Ovo nije tekst gdje sebe predstavljam kao nekog tko će riješiti sve vaše probleme u nekoliko dolazaka, to je nerealno za očekivati ako imamo stanje koje se godinama skuplja bilo od položaja na poslu, kauču dok gledamo TV ili dok se bavimo omiljenim hobijem. Ovdje sam htjela prikazati realnu situaciju koja je uvelike olakšana, gdje se postepeno ulaže za bolje i lakše sutra.

Za kraj, zašto se masirati? Jer se nakon masaže osjećate bolje, lakše, opuštenije, bezbrižnije, pospanije, sretnije… I imajte u vidu misao – masaža kao preventivna terapija. No da biste zaista znali, morate sami probati, zar ne?

Zadnje objave:

Wellness, wellbeing i talasoterapija

Wellness, wellbeing i talasoterapija predstavljaju zanimljive pojmove koji unaprijeđuju kvalitetu našeg svakodnenog života. Upoznajte značenje tih pojmova no i njihovu važnost za Vas!

Top 5 masaža u Otiji

Naučite nešto novo o našim masažama te izaberite najbolju za sebe u izboru top 5 masaža!