Tiha masaža – idealan tretman

by | Jan 8, 2021 | Blog

Moj blog o masaži

Tiha masaža

Tiha masaža je u našoj ponudi ono što bi rekli izbor šefa kuhinje. Osmislila sam ju kao tretman koji je za mene idealan. Masiraju se šake i ruke, lice, glava i vrat. A zašto tiha masaža? Zamislila sam ju kao osjećaj dubokog opuštanja i relaksiranja u salonu Otia.

Ne znam koliko ste upoznati s terminom ASMR. To je kratica za Autonomous sensory meridian response. Iza te definicije krije se osjećaj ugodnih trnaca koji se iz jedne točke, poput valova, šire tijelom. Većini nas je poznat osjećaj još iz djetinjstava, kad smo međusobno pisali prstom po leđima i pokušavali složiti skrivene riječi i rečenice.

Pokreti po leđima od kojih se ježimo

Uvijek sam više voljela biti taj partner koji “čita” i osluškuje. Manje sam se koncentrirala na slaganje poruka. Jer sam se obično uljuljala u ugodu koja se širila od leđa prema glavi. Sjeća li se itko igre Tri noža u leđa (bar smo je tako zvali u mojoj ulici)? Svim pokretima po leđima i glavi je bio cilj da se naježimo, pozitivno. Bez obzira na to što igra uključuje simuliranje pauka u kosi. To, uz pranje kose kod frizerke, su moja prva iskustva s onim što danas opisuju kao ASMR.

Taj termin je popularan širom platforme You Tube. Možda je čudno kad kažete da gledate video gdje netko šapće i pravi se da vas šminka ili radi frizuru. No, milijuni pretplatnika takvih kanala znaju koliko im njihov sadržaj pomaže s anksioznošću ili nesanicom. Naravno da takav vid opuštanja ne odgovara svima. I to je u redu. Međutim, ako obratite pažnju u svakodnevnom životu nas okružuju poticaji koji stimuliraju te pozitivne trnce. No, moramo ih naći i zadržati.

Tiha masaža i zašto se ona baš tako zove

Vratimo se na naš termin tiha masaža i zašto se ona baš tako zove? Tiha pozadinska muzika, ili njeno odsustvo, dopušta nam da se koncentriramo na sebe i na svoj doživljaj. Masaža šaka je po meni uvijek zanemarena. S obzirom na to da šake sa svojih šest većih mišića i pet skupina manjih mišića svaki dan nešto rade za nas, trebamo im odati priznanje koje zaslužuju. Obratite pažnju na svoje šake. Dok ovaj tekst tipkam, zaposlene su. Dok vi čitate, zaposlene su skrolanjem. Dok pijete kavu ili perete suđe, naše ruke uvijek rade.

Tiha Masaža Otia Opatija

Veliki mišići koji pokreću šake nalaze se na našim podlakticama, pa masažu nakon šaka tamo i nastavljamo. Svi vi koji radite učestale pokrete iz ručnog zgloba, bilo zbog posla ili hobija, znate da se i ovi mišići mogu “upaliti”. I koliko samo paše kada se izmasiraju i istegnu. Zatim prelazimo na masažu lica gdje se najviše koncentriram na akupresurne točke. Koje se vezuju uz opuštanje, kao što su sljepoočnice, ili točka među obrvama.

Benefiti masaže lica su mnogostruki. Jasno, uvijek ovisno o tehnici koja se primjenjuje i onome što želimo postići. U ovoj masaži se koncentriramo na opuštanje. Shodno tome, primjenjujemo usmjerene tehnike, glađenje uz produžene pokrete i akupresuru.

50 minuta tretmana prilagođenog Vašim željama

Koriste se ulja za masažu koja su kombinacija bogatih i hranjivih ulja, npr. košpica marelica, bogata vitaminom A koja su izrazito pogodno za suhu kožu. Ili ulje sjemnki grožđa koje je među ostalim izvrstan antioksidans. Ulje avokada hidratizira i štiti kožu. Zajedno s uljem jojobe i uljem kikirikija čini nutritivnu fuziju usmjerenu na elastičnost kože.

Trapeziuse (mišiće koji se protežu od glave preko vrata do ramena s obje strane) je uvijek ugodno i poželjno izmasirati i istegnuti. To se vrlo uspješno može izvesti i u položaju ležanja na leđima. I završavamo masažom glave. Osim što je iznimno ugodna, ona i poboljšava cirkulaciju tjemena. Stoga stimulira rast kose, pomaže u otklanjanju glavobolja i snižava krvi tlak.

Sve se to zaokruži u 50 minuta tretmana prilagođenog Vašim željama. Ako najviše volite da Vam se “prčka” po kosi, tu posvetimo više pažnje. Ili ako Vam je najbolji dio masaža vrata, duže vremena se zadržimo na njemu. Kroz to vrijeme nam je cilj potpuno opuštanje, stanje polusna i pozitivni trnci ugode. Da zaboravite koliko je sati, što ste radili prije dolaska, koji je dan u tjednu i koje obaveze Vas još čekaju nakon.

Samo da se opustite i ostanete u tom trenutku što duže. I kao u restoranu, da višak ponesete sa sobom kući.

Zadnje objave:

Wellness, wellbeing i talasoterapija

Wellness, wellbeing i talasoterapija predstavljaju zanimljive pojmove koji unaprijeđuju kvalitetu našeg svakodnenog života. Upoznajte značenje tih pojmova no i njihovu važnost za Vas!

Top 5 masaža u Otiji

Naučite nešto novo o našim masažama te izaberite najbolju za sebe u izboru top 5 masaža!