Top 5 masaža u Otiji

by | Jul 30, 2021 | Blog

Moj blog o masaži

top 5 masaža

Salon za masažu Otia postoji već više od godinu dana. Kroz komunikaciju s našim klijentima stekli smo dojam da je ovo top 5 masaža u Otiji.

1. Otia masaža

Ova masaža je kombinacija Hot stone masaže i klasične ručne masaže. Za razliku od Hot stone, ovdje se više vremena provodi kroz obradu pokretima klasične masaže. Kamenja se povremeno dodaju ovisno o potrebi tkiva za toplinom i opuštanjem. Klijenti koji su navikli na ovu masažu nastavljaju i za vrijeme ljetnih mjeseci.

Mali pomak od klasike u vidu zagrijavanja kroz kamenje, donosi opuštanje i poboljšanje cirkulacije. Nakon što klijenti probaju nismo imali niti jednu situaciju da su komentari bili u smjeru da im ne odgovara kombinacija ručne masaže i toplih kamenja. Zato i nosi ime salona, jer je drugačiji doživljaj masaže. Očekivano je Otia masaža zauzela broj jedan na ljestvici top 5 masaža!

Moja vizija masaže
top 5 masaža u Otiji

2. Prenatalna masaža

Masaža za trudnice, od samih početaka, do zadnjih dana trudnoće, uvijek prilagođena. Smanjuje nesanicu, smanjuje bolove u zglobovima, smanjuje grčeve u nogama, smanjuje oticanje ruku i nogu, pozitivno utječe na glavobolje . Pritisak masaže se prilagođava po potrebi, ali se izbjegava jak pritisak i rad na dubljim strukturama, pogotovo što se tiče nogu pošto su trudnice podložne krvnim ugrušcima.

Na drugim djelovima tijela pritisak se može regulirati po želji. Ne preporuča se ležanje na leđima pogotovo nakon 20. tjedna trudnoće zbog pritiska bebe na krvne žile. Taj položaj se može izbjeći podizanjem naslona stola za masažu do 45 stupnjeva. Masiramo uljem badema ili kombinacijom badema i naranče, u specijaliziranom trudničkom jastuku Earthlite. Trudnica prvo pokuša leći u jastuk te vidjeti odgovara li joj položaj i je li udobno.

Ako iz bilo kojeg razloga jastuk ne odgovara, uvijek se možemo prilagoditi i leći u položaj na bok. Najčešći komentar kad se legne u jastuk, je koliko je udoban i ako bi mogao na posudbu za doma.

Salon za masažu Opatija
top 5 masaža u Otiji

3. Klasična ručna masaža

Masažom se smanjuje bol i povećava relaksacija, zato je ova osnovna tehnika najčešći izbor, bilo za prvi put, ili kod klijenata s dugogodišnjim iskustvom u masažama. Osim što se nakon masaže osjećamo bolje ona i:

POBOLJŠAVA SAN Kada smo opušteni i bolje spavamo. U tekstu na harpersbazaar.com kaže se da masaža stimulira produkciju serotonina koji se pretvara u melatonin te smanjuje proizvodnju kortizola, hormona stresa za 30 posto.

STIMULIRA IMUNITET Prema istraživanje koje je proveo Dr. Mark Rapaport, masaža smanjuje broj citokina koji su vezani uz upalne procese u tijelu. Upalni procesi ove vrste mogu biti povezani uz stanja kao što su astma, kardiovaskularne bolesti i depresija.

SMANJUJE ANKSIOZNOST I DEPRESIJU Nadovezujući se na gornji članak, istraživanja su pokazala kako masaža uz pad hormona kortizola stimulira rast serotonina i to za 28 posto. Na portalu Healthline.com navodi se kako masaža ne može izliječiti samu depresiju, ali može znatno pomoći kod fizičkih simptoma koji se popratno javljaju. Dr. Mason Turner kaže da masaža jača vezu između uma i tijela, a ako možemo opustiti tijelo i um će pratiti

POMAŽE KOD GLAVOBOLJA Najučinkovitija je kod tenzijskih glavobolja, može se primjenjivati na vratu, licu i samoj glavi.

PONIŠTAVA UČINKE SJEDILAČKOG ŽIVOTA Živimo u dobu gdje sve manje koristimo svoje tijelo na način koji je predviđen i sve više sjedimo. Posljedice su vidljive, o čemu se govorio i u proteklom članku, a masaža može pomoći da se skraćeni i napeti mišići opuste. Ovdje je najčešće problem u području vrata i ramena, kao i donjeg djela leđa.

Masaža kao preventivna terapija
top 5 masaža u Otiji

4. Tiha masaža

Kod ove kombinacije je određen dio tijela koji se masira,a to su šake i ruke, lice, glava i vrat. A zašto tiha masaža? Zamislila sam ju kao osjećaj dubokog opuštanja i relaksiranja u salonu Otia.Izmasiraju se ruke sa posebno pažnjom na sake, pa zatim lice. Koriste se ulja za masažu koja su kombinacija bogatih i hranjivih ulja, npr. košpica marelica, bogata vitaminom. Ta su ulja veoma pogodna za suhu kožu. Ili ulje sjemenki grožđa koje je među ostalim izvrstan antioksidans. Ulje avokada hidratizira i štiti kožu. Zajedno s uljem jojobe i uljem kikirikija čini nutritivnu fuziju u smjerenu na elastičnost kože.

Trapeziuse (mišiće koji se protežu od glave preko vrata do ramena s obje strane) je uvijek ugodno i poželjno izmasirati i istegnuti. To se vrlo uspješno može izvesti i u položaju ležanja na leđima. I završavamo masažom glave. Osim što je iznimno ugodna, ona i poboljšava cirkulaciju tjemena. Stoga stimulira rast kose, pomaže u otklanjanju glavobolja i snižava krvi tlak.

Tiha Masaža Otia Opatija
top 5 masaža u Otiji

5. Hot stone masaža

Uživanje I odmor za cijelo tijelo, od stopala do glave.
Prvi znaci korištenja toplog kamenja u svrhu poboljšanja zdravlja i postizanja relaksacije mogu se naći u Indiji prije otprilike 5.000 godina, Danas se najčešće koristi bazaltno kamenje koje se uranja u vodu, ona se grije između 50 i 60 stupnjeva Celzija, također se koriste razna ulja za masažu. Kamenja imaju svojstvo dužeg zadržavanja topline koja se onda prenosi na tijelo putem masaže.

Kada toplinu usmjerimo i lokaliziramo na jedno područje možemo primijetiti da:

  • potiče cirkulaciju kroz širenje krvnih žila
  • potiče cirkulaciju kroz širenje krvnih žila
  • smanjuje mišićnu bol i spazam
  • povećava elastičnost tkiva
  • pomaže u zacjeljivanju
  • povoljno djeluje na psihofizičku relaksaciju
Otia Hot Stone
top 5 masaža u Otiji

Zadnje objave:

Wellness, wellbeing i talasoterapija

Wellness, wellbeing i talasoterapija predstavljaju zanimljive pojmove koji unaprijeđuju kvalitetu našeg svakodnenog života. Upoznajte značenje tih pojmova no i njihovu važnost za Vas!